Antrenörlük Eğitimi Pr. (102990011)
Akredite

Akredite Program
Bu program
SPORAK
tarafından akredite edilmiştir.
Program Akreditasyonu; bir akreditasyon kuruluşu tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecini ifade etmektedir.

• Kontenjan 50 (2023 Yılı)
  • Okul Bir. Kon. 0 (2023 Yılı)
  • Deprem Kon. 0 (2023 Yılı)
  • MEB Kon. 0 (2023 Yılı)
  • 35 Yaş Kadın Kon. 0 (2023 Yılı)
  • Öğrenim Süresi 4 Yıl
  • Öğrenim Düzeyi Lisans
  • Öğrenim Türü Örgün Öğretim
  • Puan Türü

Yararlı Bağlantılar

Program Hakkında Bilgi

Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, 10.06.1987 tarih ve 23015 sayılı resmi gazetede yayınlanan 97/9414 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Rektörlüğe bağlı olarak kurulmuş olup, bu tarihten hemen sonra Kampüs içerisinde Su Ürünleri Fakültesi binasının boş bulunan birinci katında İdari olarak yerleşmiş ve organize olmuştur.16.07.1987 tarihinde ise Yüksek öğretim Kurulu Başkanlığının 13209 sayılı kararı ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü açılmış İlk olarak; Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 1986–1987 öğretim yılında Eğitim Fakültesine bağlı olarak kurulmuş olup 15 öğrenci ile aynı yıl normal öğretime başlamıştır. Günün değişen koşullarına uyarak 1994-1995 öğretim yılında yüksekokula ardından 2504 sayılı 09.05.2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürülmüştür. Antrenörlük Eğitimi bölümü, ilk olarak 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında özel yetenek sınavıyla seçilen, 30 öğrenci ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Bugün Spor Bilimleri Fakültesine bağlı faaliyet gösteren Antrenörlük Eğitimi Bölümünde; Futbol, Basketbol, Hentbol, Voleybol, Güreş, Masa Tenisi, Tenis, Atletizm ve Aletli Cimnastik olmak üzere 9 temel branşta antrenör yetiştirilmektedir.

Bu Programı Neden Tercih Etmelisiniz

"En önemli amacımız öğrencilerimize özgür, açık ve ayrıntılı düşünmeyi, araştırma yapmayı ve iletişim kurmayı sağlayacak entelektüel birikim ile koçluk, ve/veya mentorlük yapabilecekleri sportif becerileri kazandırarak, başarılı ve heyecan verici bir kariyere hazırlamaktır.

Ayrıca;

Alt yapı ve performans için gerekli olan ilkeleri, stratejileri ve taktikleri edinmiş, takım ruhu kazanmış, temsil yetenekleri, tecrübe ve özgüvenleri gelişmiş, profesyonel mesleklerini en iyi şekilde yapabilecek, yaşamlarını sağlıklı, sosyal bir şekilde sürdürebilecek sportif beceri ve yetenek kazanabilecekleri eğitim / öğretim ve imkanları sunmaktır.

Antrenörlük Eğitimi Programının Belirleyici Unsurları

Konularında uzman öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri
Temel spor eğitimi, antrenörlük eğitimi gibi konularda vakıf olmayı sağlayacak ve ihtiyaçlara göre sürekli güncellenip geliştirilen müfredat programı,
Yeni gelişmelere cevap verecek disiplinler arası çalışmayı mümkün kılan çeşitlilikte seçmeli dersler,